Árak
Legolcsóbb ár
Újhagyma 1 300 Ft/kg
Általában inkább csomóban árulják.
Átlagár
Újhagyma 2 700 Ft/kg
Általában inkább csomóban árulják.
Legdrágább ár
Újhagyma 6 000 Ft/kg
Általában inkább csomóban árulják.
A alapanyag
mentése
Az újhagyma nem csak a tavaszi konyha nélkülözhetetlen alapanyaga, hanem a mi kis hazánkban különösen gyakran használt zöldség.
Tiszta, kissé éles íze kitűnő kiegészítője a salátáknak, szendvicseknek, vagy akár egy jó kis pikáns csirkepörköltnek
Az újhagyma nem csak ízletes, hanem rendkívül egészséges is, tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal.
Ha egy könnyed, friss és egészséges összetevőt keresel a receptedhez, az újhagyma tökéletes választás!
Az alapanyag képei
Részletes ismertető
Az újhagyma a hagymafélék családjába tartozik, de könnyebb, frissebb íze van, mint a hagyományos hagymáknak.
Finom íze miatt sok ételben előnyben részesül, nem beszélve arról, hogy a színe is élénk zöld, ami üdes és csodás látványt nyújt az ételekben.
Az újhagyma frissítő íze tökéletesen kiegészíti a pikáns, fűszeres ételeket, de egyaránt finom rántott húsokkal, grillezett zöldségekkel vagy egyszerűen salátákban.
Az újhagyma gazdag forrása a K- és C-vitaminnak, valamint ásványi anyagokban is bővelkedik, mint a kálium és a magnézium.
Mindemellett rostban is gazdag, ami támogatja az emésztőrendszer egészséges működését. Kiváló antioxidáns forrás is, ami segít a szervezetnek a káros szabadgyökök elleni harcban.
Tápérték
100 g alapanyagban
Fehérje: 1.83 g
Szénhidrát: 7.34 g
Zsír: 0.2 g
Kalória: 32 kcal
Vitaminok (100 g alapanyagban)
C-vitamin: 18.3 mg
B6-vitamin: 0.061 mg
Kolin: 6.4 mg
Niacin - B3 vitamin: 0.4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin: 0.075 mg
A-vitamin: 23 µg
K-vitamin: 207 µg
Folsav (Folát): 64 µg
Ásványi anyagok (100 g alapanyagban)
Kálcium: 72 mg
Vas: 1.2 mg
Magnézium: 20 mg
Foszfor: 37 mg
Kálium: 276 mg
Cink: 0.39 mg
Réz: 0.083 mg
Mangán: 0.16 mg