Árak
-
Legolcsóbb ár:
Lazac 7 000 Ft/kg
Általában norvég lazacot veszel a boltban.
-
Átlagár:
Lazac 8 990 Ft/kg
Általában norvég lazacot veszel a boltban.
-
Legdrágább ár:
Lazac 14 900 Ft/kg
Vörös lazac, lazac stake ...
Termékajánló
-
Norvég egész lazacfilé
8 790 Ft/kg
Friss, szálkamentes Norvég lazacfilé. 1 csomag kb. 0.9 kg, csomgár kb 7790 Ft.
-
Lazac bőr nélkül
9 990 Ft/kg
Norvég lazacfilé bőr nélkül. 1 csomag kb. 150 g, csomgár kb 1.500 Ft.
-
Vadlazac bőr nélkül halászott
12 890 Ft/kg
Gyorsfagyasztott, bőr nélül, szálka nélkül. Kiszerelés kb. 1kg/db.
A alapanyag
mentése
A lazac igazán népszerű halfajta! Ha valami igazán különlegesre vágysz, a lazac a legjobb választás.
A lazac húsának rózsaszínje egyszerre hívogató és ígéretes. Ahogy a serpenyőben sül, vagy a grillen pirul, a lazac vajas, gazdag ízével garantáltan meghódítja az ízlelőbimbóidat, miközben az omega-3 zsírsav-, D-vitamin- és fehérjetartalma miatt szinte ránk kiált: "Egészséges vagyok!".
Mielőtt belevetnéd magad a lazacos recept kalandba, nézd meg, milyen változatok várják, hogy felfedezd őket:
- Norvég lazac: Ezt a fajtát Európában a leggyakrabban használják az ételekben. Húsa rózsaszíntől élénk rózsaszínig változhat, és ízletes, tápláló hozzávalóként ismert.
- Vöröslazac: Az Észak-Amerikában élő vöröslazac húsa szinte vörös, íze pedig karakteres és intenzív. Igen, igen, ez a lazac nem csak egy átlagos hal!
- Királylazac: Ez a nagy méretű lazacfajta különösen magas olajtartalommal rendelkezik, ami húsának gazdag, krémes ízt ad.
- Rózsaszín lazac: A világ leggyakoribb lazacfajtája, melynek húsa halvány rózsaszín és az íze enyhe. Készíts belőle valami egyszerűt és hagyd, hogy a húsa beszéljen!
- Ezüstlazac: Ez a lazacfajta a csendes-óceáni észak-amerikai partokon található. Húsa közepesen zsíros, színe pedig világos rózsaszíntől mély rózsaszínig terjed. Fenséges, nemde?
Most nincs más hátra, mint az, hogy elkezdj kísérletezni! Kóstold meg a norvég lazacot, a vöröslazacot vagy akár a vadlazacot is - az ízorgiában garantáltan nem fogsz csalódni!
Részletes ismertető
Azt már tudod, hogy a lazac az egyik legkiválóbb választás, ha ízletes és egészséges ételt szeretnél készíteni. De nézzünk mélyebben a lazac mögé, nézzük meg, mitől olyan különleges ez a finom hal!
A lazac színe egyedülálló és csodálatosan szemet gyönyörködtető. A friss lazac húsa világos rózsaszíntől a mély narancs színig terjed, attól függően, hogy milyen fajta. A színe a lazacban található, a rákokból és garnélákból származó asztaxantin nevű pigmentnek köszönhető. A feldolgozott lazac esetében ez a szín lehet mesterségesen hozzáadott, hogy a termék minél vonzóbb legyen a vásárlók számára.
Ott van még a lazac hihetetlen ízprofilja. Az olajos, gazdag textúra, a finoman édeskés lazac hús íze, amelyet jól kiegészítenek a füstös, sült, grillezett vagy sütőben sütött ízekkel. Minden egyes falatban érezni lehet a tenger frissességét, ez teszi igazán különlegessé ezt a halat.
A lazac hihetetlenül sokoldalú alapanyag, hozzávaló. Függetlenül attól, hogy milyen konyhában főzöl, a lazacot könnyen beillesztheted a menübe. A francia konyha a lazacot általában grillezve, füstölt formában vagy salátákban használja, míg a japán konyha nyers lazacot használ sushi készítéséhez.
Végül ne feledd, a lazac egészségügyi előnyeit! Gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek fontosak a szív egészségének megőrzésében, valamint D-vitamint és szelént is tartalmaz, ami szintén fontos az egészséges életmód fenntartásában.
Szóval ha szereted az ízletes, egészséges és sokoldalú alapanyagokat, akkor a lazacot neked találták ki. Tegyél be a kosaradba egy szép darab lazacot a következő bevásárlásnál, és fedezd fel a változatos receptek világát, amelyekkel igazán kiélvezheted ezt a csodálatos halat!
Tápérték
100 g alapanyagban
Fehérje: 22 g
Szénhidrát: 0 g
Zsír: 13 g
Kalória: 206 kcal
Vitaminok (100 g alapanyagban)
B6-vitamin: 0.611 mg
Kolin: 94.6 mg
Niacin - B3 vitamin: 7.995 mg
Pantoténsav - B5 vitamin: 1.03 mg
B12-vitamin: 4.15 µg
D-vitamin: 435 µg
Ásványi anyagok (100 g alapanyagban)
Foszfor: 261 mg
Nátrium: 75 mg
Magnézium: 27 mg
Szelén: 31.4 µg
Makronutriensek (100 g alapanyagban)
Telített zsírsav: 0.81 g
Egyszeresen telített zsírsav: 1.35 g
többszörösen telített zsírsav: 0.8 g
Omega-3 zsírsavak: 0.811 g
Koleszterin: 46 mg