Hirdetés 1
Hirdetés 2

Árak

Tájékoztató jellegű árak az alapanyagról.
  • Legolcsóbb ár:

    Lazac

    7 000 Ft/kg

    Általában norvég lazacot veszel a boltban.

  • Átlagár:

    Lazac

    8 990 Ft/kg

    Általában norvég lazacot veszel a boltban.

  • Legdrágább ár:

    Lazac

    14 900 Ft/kg

    Vörös lazac, lazac stake ...

Termékajánló

A alapanyag
mentése

A lazac igazán népszerű halfajta! Ha valami igazán különlegesre vágysz, a lazac a legjobb választás.

A lazac húsának rózsaszínje egyszerre hívogató és ígéretes. Ahogy a serpenyőben sül, vagy a grillen pirul, a lazac vajas, gazdag ízével garantáltan meghódítja az ízlelőbimbóidat, miközben az omega-3 zsírsav-, D-vitamin- és fehérjetartalma miatt szinte ránk kiált: "Egészséges vagyok!".

Mielőtt belevetnéd magad a lazacos recept kalandba, nézd meg, milyen változatok várják, hogy felfedezd őket:

  • Norvég lazac: Ezt a fajtát Európában a leggyakrabban használják az ételekben. Húsa rózsaszíntől élénk rózsaszínig változhat, és ízletes, tápláló hozzávalóként ismert.
  • Vöröslazac: Az Észak-Amerikában élő vöröslazac húsa szinte vörös, íze pedig karakteres és intenzív. Igen, igen, ez a lazac nem csak egy átlagos hal!
  • Királylazac: Ez a nagy méretű lazacfajta különösen magas olajtartalommal rendelkezik, ami húsának gazdag, krémes ízt ad.
  • Rózsaszín lazac: A világ leggyakoribb lazacfajtája, melynek húsa halvány rózsaszín és az íze enyhe. Készíts belőle valami egyszerűt és hagyd, hogy a húsa beszéljen!
  • Ezüstlazac: Ez a lazacfajta a csendes-óceáni észak-amerikai partokon található. Húsa közepesen zsíros, színe pedig világos rózsaszíntől mély rózsaszínig terjed. Fenséges, nemde?

Most nincs más hátra, mint az, hogy elkezdj kísérletezni! Kóstold meg a norvég lazacot, a vöröslazacot vagy akár a vadlazacot is - az ízorgiában garantáltan nem fogsz csalódni!

Hirdetés 3

Részletes ismertető

Azt már tudod, hogy a lazac az egyik legkiválóbb választás, ha ízletes és egészséges ételt szeretnél készíteni. De nézzünk mélyebben a lazac mögé, nézzük meg, mitől olyan különleges ez a finom hal!

A lazac színe egyedülálló és csodálatosan szemet gyönyörködtető. A friss lazac húsa világos rózsaszíntől a mély narancs színig terjed, attól függően, hogy milyen fajta. A színe a lazacban található, a rákokból és garnélákból származó asztaxantin nevű pigmentnek köszönhető. A feldolgozott lazac esetében ez a szín lehet mesterségesen hozzáadott, hogy a termék minél vonzóbb legyen a vásárlók számára.

Ott van még a lazac hihetetlen ízprofilja. Az olajos, gazdag textúra, a finoman édeskés lazac hús íze, amelyet jól kiegészítenek a füstös, sült, grillezett vagy sütőben sütött ízekkel. Minden egyes falatban érezni lehet a tenger frissességét, ez teszi igazán különlegessé ezt a halat.

A lazac hihetetlenül sokoldalú alapanyag, hozzávaló. Függetlenül attól, hogy milyen konyhában főzöl, a lazacot könnyen beillesztheted a menübe. A francia konyha a lazacot általában grillezve, füstölt formában vagy salátákban használja, míg a japán konyha nyers lazacot használ sushi készítéséhez.

Végül ne feledd, a lazac egészségügyi előnyeit! Gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek fontosak a szív egészségének megőrzésében, valamint D-vitamint és szelént is tartalmaz, ami szintén fontos az egészséges életmód fenntartásában.

Szóval ha szereted az ízletes, egészséges és sokoldalú alapanyagokat, akkor a lazacot neked találták ki. Tegyél be a kosaradba egy szép darab lazacot a következő bevásárlásnál, és fedezd fel a változatos receptek világát, amelyekkel igazán kiélvezheted ezt a csodálatos halat!

Tápérték

A tápértékeket, vitaminokat, ásványi anyagokat tápanyagokat elsősorban a konyhai felhasználás szempontjából általános becsült adatok alapján jelezzük azokra a tulajdonságokra, melyek feltüntetése  az alapnyag szempontjából valóban érdemleges, így a  teljesség igénye nélkül. 

100 g alapanyagban

Fehérje: 22 g

Szénhidrát: 0 g

Zsír: 13 g

Kalória: 206 kcal

Vitaminok (100 g alapanyagban)

B6-vitamin: 0.611 mg

Kolin: 94.6 mg

Niacin - B3 vitamin: 7.995 mg

Pantoténsav - B5 vitamin: 1.03 mg

B12-vitamin: 4.15 µg

D-vitamin: 435 µg

Ásványi anyagok (100 g alapanyagban)

Foszfor: 261 mg

Nátrium: 75 mg

Magnézium: 27 mg

Szelén: 31.4 µg

Makronutriensek (100 g alapanyagban)

Telített zsírsav: 0.81 g

Egyszeresen telített zsírsav: 1.35 g

többszörösen telített zsírsav: 0.8 g

Omega-3 zsírsavak: 0.811 g

Koleszterin: 46 mg

Megfőznéd? Kérdésed van? Tedd fel most., hogy választ kaphass rá!
Megfőzted? Van egy jó tipped az alapnyaghoz? Oszd meg a többiekkel!
Hozzászólnál? Ne habozz írd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés 4
Hirdetés 4