Árak
-
legolcsóbb ár
Kápia paprika 1 290 Ft/kg
Piros édeskés húsos kápi paprika.
-
Átlagár
Kápia paprika 1 790 Ft/kg
Piros édeskés húsos kápi paprika.
-
Legdrágább ár
Kápia paprika 2 290 Ft/kg
Piros édeskés húsos kápi paprika.
A alapanyag
mentése
A kápia paprika vonzó, karakteres zöldség, mely számos ételhez megfelelő, legyen szó grillről, salátákról, töltött ételekről vagy éppen a hagyományos magyar lecsóról.
Gazdag, húsos szerkezete és jellegzetesen édes íze tökéletesen alkalmas húsok mellé vagy akár önmagában fogyasztva is.
A kápia paprika gyönyörű élénkpiros színével azonnal felhívja magára a figyelmet, ami valósággal beragyogja a konyhát és ínycsiklandóvá teszi a tálalást is.
Ha megjött hozzá a kedved érdemes tudnod, hogy konyhakertekben vagy akár erkélyládákban is termeszthető, így friss, helyben termesztett paprikát használhatsz fel az ételeidhez, ami még tovább gazdagíthatja az ízélményt.
Az alapanyag képei
Részletes ismertető
A kápia paprika nem csak a konyhában mutatja meg az erejét!
A kápia paprika fogyasztása kedvez az egészséges táplálkozásnak a gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően.
Az egyik legjelentősebb előnye, hogy a kápia paprika kiemelkedően magas C-vitamin tartalommal rendelkezik - sőt, a paprikafélék közül a legtöbb C-vitamin ebben található. Ez az erős antioxidáns vitamin támogatja az immunrendszert, elősegíti a sejtek regenerációját és segít a szabad gyökök elleni védekezésben.
Az A-vitamin, amit a kápia paprika szintén tartalmaz, hozzájárul a látás és a bőr egészségének megőrzéséhez. Emellett a kápia paprika remek forrása a K- és E-vitaminnak is, melyek szintén fontosak a szervezet egészséges működéséhez. Tehát nem csak hogy a kápia paprika ízletes, de tápanyagtartalma miatt is érdemes beépíteni az étrendedbe
Tápérték
100 g alapanyagban
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 0.2 g
Kalória: 31 kcal
Vitaminok (100 g alapanyagban)
C-vitamin: 80.4 mg
A-vitamin: 234 µg
K-vitamin: 5.9 µg
E-vitamin: 1.58 mg
B6-vitamin: 0.29 mg
Folát: 20 µg
Ásványi anyagok (100 g alapanyagban)
Kálium: 212 mg
Foszfor: 20 mg
Magnézium: 10 mg
Kalcium: 7 mg
Vas: 0.43 mg
Az adatokat a leggyakrabban fogyasztott, közepes érettségű, nyersen fogyasztott kápia paprikára vonatkozóan adtuk meg.