Hirdetés 1
close up view of red peppers on white background with copy space

blaci

kápia paprika

Hirdetés 2

Árak

Tájékoztató jellegű árak az alapanyagról.
  • legolcsóbb ár

    Kápia paprika

    1 290 Ft/kg

    Piros édeskés húsos kápi paprika.

  • Átlagár

    Kápia paprika

    1 790 Ft/kg

    Piros édeskés húsos kápi paprika.

  • Legdrágább ár

    Kápia paprika

    2 290 Ft/kg

    Piros édeskés húsos kápi paprika.

A alapanyag
mentése

A kápia paprika vonzó, karakteres zöldség, mely  számos ételhez megfelelő, legyen szó grillről, salátákról, töltött ételekről vagy éppen a hagyományos magyar lecsóról.

Gazdag, húsos szerkezete és jellegzetesen édes íze tökéletesen alkalmas húsok mellé vagy akár önmagában fogyasztva is.

A kápia paprika gyönyörű élénkpiros színével azonnal felhívja magára a figyelmet, ami valósággal beragyogja a konyhát és ínycsiklandóvá teszi a tálalást is.

Ha megjött hozzá a kedved érdemes tudnod, hogy konyhakertekben vagy akár erkélyládákban is termeszthető, így friss, helyben termesztett paprikát használhatsz fel az ételeidhez, ami még tovább gazdagíthatja az ízélményt.

Hirdetés 3

Részletes ismertető

A kápia paprika nem csak a konyhában mutatja meg az erejét!

A kápia paprika fogyasztása kedvez az egészséges táplálkozásnak a gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően.

Az egyik legjelentősebb előnye, hogy a kápia paprika kiemelkedően magas C-vitamin tartalommal rendelkezik - sőt, a paprikafélék közül a legtöbb C-vitamin ebben található. Ez az erős antioxidáns vitamin támogatja az immunrendszert, elősegíti a sejtek regenerációját és segít a szabad gyökök elleni védekezésben.

Az A-vitamin, amit a kápia paprika szintén tartalmaz, hozzájárul a látás és a bőr egészségének megőrzéséhez. Emellett a kápia paprika remek forrása a K- és E-vitaminnak is, melyek szintén fontosak a szervezet egészséges működéséhez. Tehát nem csak hogy a kápia paprika ízletes, de tápanyagtartalma miatt is érdemes beépíteni az étrendedbe

Tápérték

A tápértékeket, vitaminokat, ásványi anyagokat tápanyagokat elsősorban a konyhai felhasználás szempontjából általános becsült adatok alapján jelezzük azokra a tulajdonságokra, melyek feltüntetése  az alapnyag szempontjából valóban érdemleges, így a  teljesség igénye nélkül. 

100 g alapanyagban

Fehérje: 1 g

Szénhidrát: 6 g

Zsír: 0.2 g

Kalória: 31 kcal

Vitaminok (100 g alapanyagban)

C-vitamin: 80.4 mg

A-vitamin: 234 µg

K-vitamin: 5.9 µg

E-vitamin: 1.58 mg

B6-vitamin: 0.29 mg

Folát: 20 µg

Ásványi anyagok (100 g alapanyagban)

Kálium: 212 mg

Foszfor: 20 mg

Magnézium: 10 mg

Kalcium: 7 mg

Vas: 0.43 mg

Az adatokat a leggyakrabban fogyasztott, közepes érettségű, nyersen fogyasztott kápia paprikára vonatkozóan adtuk meg.

Megfőznéd? Kérdésed van? Tedd fel most., hogy választ kaphass rá!
Megfőzted? Van egy jó tipped az alapnyaghoz? Oszd meg a többiekkel!
Hozzászólnál? Ne habozz írd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés 4
Hirdetés 4