Hirdetés 1
Hirdetés 2

Árak

Tájékoztató jellegű árak az alapanyagról.
 • Legolcsóbb ár

  Főzőtejszín

  1 900 Ft/liter

  20%-os dobozos 0.2-0.5 l-es termékek alapján

 • Átlagár

  Főzőtejszín

  2 400 Ft/liter

  20%-os dobozos 0.2-0.5 l-es termékek alapján

 • Legdrágább ár

  Főzőtejszín

  3 100 Ft/liter

  20%-os dobozos 0.2-0.5 l-es termékek alapján

A alapanyag
mentése

A főzőtejszín, külföldön inkább főzőkrém, tejzsírt és tejet tartalmazó termék, amelyet széles körben használunk a konyhában, különösen a főzés során.

Az alacsony fehérjetartalmának és magas zsírtartalmának köszönhetően a főzőtejszín nagyszerűen viseli a hőt anélkül, hogy összecsomósodna vagy megégne.

Gazdag, krémes textúrája és lágy íze a szószokat, leveseket, süteményeket és pudingokat különösen kellemessé teszi.

Ez a termék jellemzően 15-30% közötti zsírtartalommal rendelkezik, attól függően, hogy melyik országban és milyen márkájú termékről van szó. Emellett alacsony a cukortartalma, ami ideálissá teszi azok számára, akik szénhidrát-szegény étrendet követnek.

Hirdetés 3

Részletes ismertető

A főzőtejszín használata nagy mértékben hozzájárul az étkezés gazdagságához és textúrájához. Javasoljuk, hogy mértékkel használja, mivel magas zsírtartalma miatt nagy mennyiségben fogyasztva hozzájárulhat a kalória bevitel növekedéséhez.

A főzőtejszín tejzsírból és tejből készül, ami azt jelenti, hogy rendkívül gazdag a zsírban oldódó vitaminokban, mint például az A és D vitamin.

Ezek a vitaminok létfontosságúak a szervezet számára, mivel hozzájárulnak a látáshoz, az immunrendszer egészségéhez, a csontok egészségéhez és az egészséges bőrhöz.

Emellett a főzőtejszín számos ásványi anyagot is tartalmaz, mint a kalcium és a foszfor, amelyek fontosak a csontok egészségének fenntartásában.

A főzőtejszínben lévő zsír is fontos a szervezet számára, mivel segít a zsírban oldódó vitaminok felszívódásában és hozzájárul a jó egészség fenntartásához.

Tápérték

A tápértékeket, vitaminokat, ásványi anyagokat tápanyagokat elsősorban a konyhai felhasználás szempontjából általános becsült adatok alapján jelezzük azokra a tulajdonságokra, melyek feltüntetése  az alapnyag szempontjából valóban érdemleges, így a  teljesség igénye nélkül. 

100 g alapanyagban

Fehérje: 2.5 g

Szénhidrát: 3.3 g

Zsír: 20 g

Kalória: 205 kcal

Vitaminok ásványi anyagaok (100 g alapanyagban)

A-vitamin: 250 µg

Kalcium: 90 mg

Foszfor: 70 mg

Az adatok 30% zsírtartalmú termék alapján lettek közzétéve.

Megfőznéd? Kérdésed van? Tedd fel most., hogy választ kaphass rá!
Megfőzted? Van egy jó tipped az alapnyaghoz? Oszd meg a többiekkel!
Hozzászólnál? Ne habozz írd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés 4
Hirdetés 4