Hirdetés 1
Hirdetés 2

Árak

Tájékoztató jellegű árak az alapanyagról.
  • Legolcsóbb ár

    Fokhagyma

    1 190 Ft/kg

  • Átlagár

    Fokhagyma

    1 690 Ft/kg

  • Legdrágább ár

    Fokhagyma

    3 490 Ft/kg

A alapanyag
mentése

A fokhagyma  olyan alapanyag, amit évszázadok óta használnak az ételekben, hogy egyedi, jellegzetes ízt adjanak a finomságoknak.

Ez a kicsi de erős ízű növény nagyon sokoldalú, használható pörköltekben, levesekben, szószokban, de akár sült húsok és zöldségek mellé is.

A fokhagyma nem csak az ízéért szeretett, hanem a rengeteg egészségügyi előnye miatt is.

Gazdag forrása az allicinnek, egy kéntartalmú vegyületnek, amelyről ismert, hogy számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, beleértve a szív- és érrendszeri betegségek, valamint bizonyos ráktípusok kockázatának csökkentését.

Hirdetés 3

Részletes ismertető

A fokhagyma a hagymafélék családjába tartozik, számos más növénnyel, például a hagymával, a póréhagymával és a snidlinggel együtt nő.

Bár erős íze miatt gyakran használják fűszerként, valójában zöldség, és az ételekbe általában apróra vágva, préselve vagy zúzva esetleg cikkekben kerül bele.

A fokhagyma remek forrása a C- és B6-vitaminnak, a mangánnak, a szelénnek és az antioxidánsoknak, köztük az allicinnak és a kvercetinnek. Mindezek az összetevők együtt járulnak hozzá a fokhagyma sokoldalú egészségügyi előnyeihez.

Sokszor mondják, hogy a fokhagyma általában egy jó étel alapja, legyen az egy pörkölt, leves, tészta vagy grillezett hús. A fokhagyma íze nélkülözhetetlen egy jó konyhában.

Tápérték

A tápértékeket, vitaminokat, ásványi anyagokat tápanyagokat elsősorban a konyhai felhasználás szempontjából általános becsült adatok alapján jelezzük azokra a tulajdonságokra, melyek feltüntetése  az alapnyag szempontjából valóban érdemleges, így a  teljesség igénye nélkül. 

100 g alapanyagban

Fehérje: 6.36 g

Szénhidrát: 33.06 g

Zsír: 0.5 g

Kalória: 149 kcal

Vitaminok (100 g alapanyagban)

B1-vitamin (tiamin): 0.2 mg

B2-vitamin (riboflavin): 0.11 mg

B3-vitamin (niacin): 0.7 mg

B5-vitamin (pantoténsav): 0.596 mg

B6-vitamin: 1.235 mg

C-vitamin: 31.2 mg

E-vitamin: 0.08 mg

K-vitamin: 1.7 µg

Folsav: 0.3 µg

Ásványi anyagok (100 g alapanyagban)

Kalcium: 181 mg

Vas: 1.7 mg

Magnézium: 25 mg

Foszfor: 153 mg

Kálium: 401 mg

Réz: 0.299 mg

Cink: 1.16 mg

Mangán: 1.672 mg

Szelén: 14.2 µg

Megfőznéd? Kérdésed van? Tedd fel most., hogy választ kaphass rá!
Megfőzted? Van egy jó tipped az alapnyaghoz? Oszd meg a többiekkel!
Hozzászólnál? Ne habozz írd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés 4
Hirdetés 4